top of page

MITÄ ON MUSIIKKITERAPIA

Laaja-alaisen musiikkiterapian asiakaskuntaa on kaikenikäiset. Musiikkiterapia voi olla joko hoitavaa tai kuntouttavaa toimintaa.

Menetelminä ovat mm. musiikin kuuntelu, laulaminen, soittaminen, improvisointi, liikkuminen musiikin mukaan, laulujen tekeminen ja musiikkimaalaus.

Musiikkiterapia perustuu asiakkaan ja terapeutin vuorovaikutukseen. Musiikkia ja musiikkipohjaisia kokemuksia apuna käyttäen pyritään saamaan positiivista muutosta aikaan asiakkaan elämäntilanteen, ajatusten, tunteiden tai käyttäytymisen näkökulmasta.

Musiikkiterapia on tavoitteellista toimintaa ja siinä huomioidaan asiakkaan yksilölliset tarpeet. Musiikkiterapiaan sisältyvän arviointijakson aikana mietitään terapian soveltuvuutta, tavoitteita ja sopivia menetelmiä. Arviointijakso sisältää 4-6 tapaamiskertaa.

Lisätietoja musiikkiterapiasta saa Suomen musiikkiterapiayhdistyksen sivustolta, jolle pääsee alla olevasta linkistä.

Sonettalla on palveluntuottajan sopimus KELA:n kanssa.

- Vaikeavammaisten lääkinnällinen kuntoutus.

- 16-25- vuotiaiden kuntoutus-psykoterapiana annettava musiikkiterapia.

 

Toimipiste sijaitsee Ikaalisissa, sopimuksen mukaan koti-/ päiväkoti-, tai koulukäyntejä tehdään seuraaville paikkakunnille: Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

Lisätietoa KELA:n kuntoutuksesta vierellä olevasta linkistä

bottom of page